• Telefon: +36 30 660 8861
  • E-mail: ferenc.lajko@digilogconsulting.com

3 alternatív meghajtási technológia, ami szóba jöhet a fuvarozásban

A munkaerőhiányon, a gazdasági ciklusokon és a nyersanyagárakon kívül számtalan hatás alakítja, formálja az európai Fuvarozás jelenét és jövőjét. A fenntarthatóság, mint társadalmi igény megjelenése, a dízelbotrány okozta sokk és az fosszilis energiahordozók kimerülése felgyorsítja a személygépjárművek és teherautók alternatív meghajtásának igényét is.

A személygépkocsik esetében a gázos technológia már régóta elterjedt (LPG), a hibrid és elektromos technológiában pedig naponta jelennek meg új fejlesztések és modellek. A teherautók tekintetében azonban nagy még a lemaradás.

Alapvetően 3 technológia jöhet szóba, a hidrogén, a földgáz (LNG, CNG) és az elektromos hajtás. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai egyaránt, de jelen pillanatig nem látható tisztán, hogy melyik technológia kínálja az optimális megoldást és terjed el globálisan.

Mindhárom technológia esetében nehézséget okoz az óriási beruházást igénylő töltőhálózat kiépítése és az energiahordozó biztonságos tárolása a járművön.

  • A hidrogén esetében a nyersanyag bőven rendelkezésre áll (vízbontással bármennyi hidrogén előállítható), az égéstermék tiszta víz és a belsőégésű motorok könnyen átalakíthatók lennének, azonban a vízbontás még drága, a hidrogén biztonságos tárolása a járművek üzemanyag tankjában még nem megoldott.
  • A földgáz már nem korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre ugyan, de van belőle bőven, a technológia ismert, a belsőégésű motorok kismértékű átalakítással tudnák használni, az égéstermék veszélytelenebb a gázolajénál, de a gáz biztonságos tárolása az üzemanyag tankokban (nagynyomáson/cseppfolyós állapotban) még szintén nem megoldott.
  • Az elektromos hajtás tűnne így legegyszerűbbnek, hiszen az előző két pontban jelentkező nehézségek egyike sem jelentkezik, azonban az akkumulátorok kapacitása még nem biztosít elegendő energiát egy súlyos teherautó több száz kilóméteres útjához. Jó megoldás lehetne az áramszedős elektromos kamion, ahol viszont az akkumulátorok kapacitása helyett a felső vezeték kiépítése jelent olyan mértékű beruházási problémát, melyet jelenleg egyetlen európai kormány sem tud finanszírozni.

Mindezek alapján nem látszik még tisztán a jövő, hogy mely hajtás tud majd széles körben elterjedni, annyi azonban bizonyos, hogy bármelyik is váltja ki a mai dízel technológiát, jelentősen át fogja alakítani fuvaros szakmát és a járműgyártást egyaránt és biztosan fenntarthatóbb és egészségesebb környezetet eredményez majd.