• Telefon: +36 30 660 8861
  • E-mail: ferenc.lajko@digilogconsulting.com

Megbízó: Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary

 

A közúti fuvarozók bekapcsolódása az intermodális forgalomba

 

Az Európai Unió közlekedéspolitikája (Fehér Könyv, Mobilitási csomag) jelentős hatással lesz a közúti és vasúti áruszállítás jövőbeni alakulására, a szállítási módok közötti arányok megoszlására. Azoknak a közúti fuvarozó vállalkozásoknak, akik a mobilitási jogszabálycsomag következtében várhatóan piacot veszítenek az európai uniós versenykörnyezetben, már most célszerű felkészülniük egy olyan modellváltásra, amely kompenzálhatja a várható veszteségeiket.

 

Alternatívaként jöhet szóba a részvétel egy, a hagyományostól némileg eltérő fuvarozási módban, az intermodális fuvarozásban, és ezen belül az uniós versenypiacról kiszoruló járműkapacitások bekapcsolódása a kíséretlen vasúti forgalomba.

 

A NiT Hungary ennek a modellváltásnak az élére állt, és partnerségben a vasúti szállítmányozási oldal piacvezető szolgáltatójával, megkezdte ennek a szállítási szegmensnek a feltérképezését, a lehetőségek és feltételek számba vételét.

 

A DigiLog Consulting szakértő partnerként működik közre abban, hogy kidolgozza ennek a folyamatnak az operatív részleteit. Ezen belül javaslatot tesz a hazai daruzható félpótkocsis forgalom jövőbeni profitábilis működését biztosító “operátor” társaság szervezeti, irányítási, üzleti modelljére, illetve a hazai daruzható félpótkocsis forgalom ösztönzési és támogatási rendszerére és az érintett vállalkozások felkészítésére.